Sen skolestart modvirker kriminalitet

Jeg glemmer aldrig min gamle kollegas udtagelse til forældre der søgte råd, om deres barn skulle starte i skole eller blive et år mere i børnehaven:

“Der er aldrig nogle børn der er kommet for sent i skole, men der er godt nok mange der er startet alt for tidligt”

Mine 11 års erfaring som børnehaveklasseleder beviser med alt tydelighed, at hendes ord stadig holde stik. Vi har måtte erkende, at vores faggruppe på omkring 4000 børnehaveklasseledere, bare ikke har været stor nok til at beslutningstagerne ville lytte til os.

Lad os håbe at forskningen kan give pædagogerne i børnehaverne deres tidligere beføjelser tilbage og ikke lade skolens ledelse afgøre, om et barn fra børnehaven skal starte i skole eller kan få lov til at vente et år.

Følgende er et uddrag fra siden her: Aarhus Universitet

Kunne det være en fordel for mit barn at vente et år med at komme i skole? Det spørgsmål stiller mange danske forældre sig selv hvert eneste år. Nu giver ny forskning fra Aarhus Universitet og Rockwool Fondens Forskningsenhed en del af svaret.

Forskerne har ud fra et stort registerbaseret datasæt fulgt alle danske børn født mellem 1981 – 1993 med fokus på børnenes vej gennem uddannelsessystemet og forbrydelser begået efter 15-års alderen.

Resultaterne viser, at både piger og drenge begår færre lovovertrædelser før de fylder 18 år, hvis de starter i skole som syv og et halvt-årige i stedet for i en alder af seks og et halvt år.

Læs hele undersøgelsen her

Scroll to Top