Mobbe Måsen fra spf

“Molly og Victor er Kærester! Står og kysser hinanden!”

Sådan åbnes bogens fortælling og eleverne er fanget.
Mobbe-Måsen er en bog der med en kærlig og humoristisk historie tager os med ind i de følelser der opstår når man bliver drillet eller misforstået i skolen.

“Jeg har ondt i maven” den sætning kender vi alle sammen fra klasserne, men er børnene syge eller ligger der andet til grund for at den enkelte elev har ondt i maven?

Da jeg først så historien tænkte jeg, at det var en rigtig god vinkel hvor jeg kunne komme til at snakke med pigerne i klassen omkring det, at have ondt i maven når man f.eks. bliver drillet eller bliver bange.
Jeg besluttede mig dog for, at hele klassen skulle have fornøjelsen af at høre fortællingen.

Der er ingen tvivl om at historien direkte henvender sig til pigerne, men størstedelen af drengene i klassen kunne også forholde sig til problemstillingerne selv om det ikke var en bog med superhelte og frække drenge.
Tegnet af Karen 7 år

På sidste side i bogen kan man finde en side med forskellige spørgsmål. Spørgsmålene er delt op i 4 dele og derfor kan bogen læses over fire gange. Det passer perfekt efter, hvor lang tid eleverne kan holde koncentrationen og fokus på historien.

Når jeg skal læse den for den næste årgang vil jeg dog vælge kun at bruge den sammen med pigerne – flere af drengene fortalte at de syntes godt om historien – men der var også 5 drenge der på ingen måde fik noget ud af historien fordi de ikke kunne identificere sig med billederne i bogen.

Her er hvad eleverne mener om historien:

Marcus 6 år
Jeg synes den bog er helt vild god til at hjælpe, hvis der er nogen der er uvenner – Så kan man læse den når man bliver uvenner – Når vi kommer op i større klasser så kan vi læse den og så… så bliver vi måske venner igen”

Malthe 7 år
“Hvis der nu er nogen der driller rigtig meget, så kan de måske få den læst højt, så kan de måske lære det…”

Mikkel 7 år
“Den er rigtig, rigtig, rigtig god, og den hjælper andre med at blive gode venner”

Emil 6 år
“Jeg synes den var kedelig…”

Emil mente at det simpelthen var for kedeligt med alle de piger i historien og det kan jeg kun give ham ret i. Men engang imellem må der godt være lidt der kun er til piger og det er bogen et godt eksempel på.

– bogen er uden tvivl et godt udgangspunkt til at få snakket om følelser og drillerier.
God fornøjelse med konflikt løsningen derude

Du kan købe bogen her

Scroll to Top