Magnet evighedskalender fra Leika.dk

Nogle af de ting vi lære børnene igen år efter år i børnehaveklassen er ugedag, måned, dato og årstid.

Vi kan ikke komme uden om det og indrøm det bare, I synes det er lidt hyggeligt med måneds sangene og eleverne der øver på deres fødselsdag, årstiderne, månederne  osv.
Derfor er det også naturligt at klassen har en eller anden form for kalender.

Jeg modtager hvert år forskellige plakater der viser skoleårets gang. De er altid meget farvestrålende og sjove at se på, men når det kommer til at lære noget om årets gang viser de at sig, at være mere til forvirring end gavn.

Leika.dk har lavet deres bud på en Evighedskalender som vi i vores to børnehaveklasser på Skansevejens Skole har haft fornøjelsen af at bruge.

Kalenderen består af forskellige typer af brikker med forskellige motiver, alle datoer, måneder, ugedage, årstiden i billeder og tekst og ikke mindst brikkerne der viser hvilket vejr vi har den pågældende dag. Hertil hører den store magnetplade der er inddelt i forskellige felter.

Det jeg godt kunne lig, allerede fra starten af, var at kalenderen ikke kommer med et facit på hvordan den skal bruges. Der er et hav af muligheder hvordan man kan sætte tingene sammen, hvilket gør at man kan tilpasse kalenderen efter elevernes og eget behov. Klart et stort plus.

Vi har nu brugt kalenderen i 5 måneder og eleverne er blevet gode til at fortælle om vejret, årstiden, de forskellige dage og har lært deres egen fødselsdag.

Leika´s evighedskalender har mange kvaliteter og kan bruges i utrolig mange sammenhænge.

Felterne på magnet tavlen kan også bruges når klassen har værksteds undervisning og det er kun fantasien der sætter grænser for hvordan man som klasselærer vil visualisere årets gang.

Der er dog et par ting ved leika´s evighedskalender der godt kunne være bedre.

De tilhørende magneter som man selv skal klister på, holder ikke til børnehaveklassebørn. De er ikke stærke nok og tavlen bliver hurtig rodet at se på, fordi brikkerne ved den mindste berøring flytter sig på magnet tavlen. Mit råd er, at man smutter en tur i den nærmeste hobby forretning og investere i nogle stærkere magneter.

I pakken er der også en del brikker med motiver på. Jeg afprøvede brikkerne som givet vis skal bruges til at vise børnene dagens forløb med mere. Her savnede jeg dog en vejledning til, hvordan disse motiver skulle bruges, da det ikke altid var helt let at gennemskue, hvad motivet skulle forstille og hvad tanken er med disse billeder kunne være i en klasse.

Selv om jeg synes Leika´s evighedkalender mangler stærkere magneter og en form for brugsanvisning til at komme i gang på, så er der ingen tvivl om, at eleverne og jeg selv er meget glade for vores nye redskab.

Ideen med at det hele kan tages af flyttes rundt og sættes på, så eleverne får det i hånden giver uden tvivl en meget bedre læring. Når dette kombineres med måneds sange og forskellige remser, så er vi tæt på at have fået alle til at få en god forståelse af årets gang inden vi rammer sommerferien.

En brugsanvisning/ ide bog og stærkere magneter så er produktet helt i top!

Scroll to Top