Kaptajn Karlsen

Kaptajn Karlsen har altid været en vinder i arbejdet med den fonologiske indlæring af bogstaverne. Selv efter vores fælles mål i 2009 kom på banen blev Kaptajn Karlsen ved med at overleve i kombination med alle børnehaveklasseledernes kreativitet.

Anne Grethe Lindequist har i sin tid fanget essensen af børns tilgang til læring, da hun opfandt systemet. Nemlig børns forestillingsevne og fantasi. Bogstaver er kun symboler når eleverne første gang møder dem for alvor. Derfor bliver aben Anton en naturlig personificering og støtte til at automatisere forståelsen af det enkelte bogstav.

At det netop er dyr der vinder de fleste børns lyst til læring er heller ikke tilfældigt. Dyr forventer intet af børn i deres møde og netop denne tilgang åbner op for, at børnene kan bruge fantasien helhjertet uden forud forståelse af, hvilke følelser dyret udtrykker.

kk

Fandango bliver rullet ud på landets skoler med videnskabsbaseret undersøgelser og argumenter, som belæg for en bedre læring. Ja, der er helt sikkert noget om snakken, men i kombination med Kaptajn Karlsen vækker vi samtidig den indre styret lyst til læring og gør det lærde meget mere vedkommen.

Jeg oplever at Fandango systemet hjælper eleverne med at knække læsekoden langt hurtigere, men fantasien og mystikken mangler. Det er netop fantasien og mystikken jeg oplever skaber den største glæde ved mine elever og ikke mindst mig selv som underviser.

Min opfordring til alle børnehaveklasseledere vil være at I husker at blande Jeres undervisningssystemer på kryds og tværs og aldrig blive blind for en enkelt spændende lærervejledning. Ligesom hver enkelt elev i vores klasser er unikke væsner, så er underviseren i de enkelte børnehaveklasser lige så enestående. Vej i vinden efter de første par måneder med en ny klasse og traf så dine valg løbende sammen med eleverne. På den måde skaber I det bedste fællesskab og får alle elevers egenskaber frem i læringsrummet.

“Kaptajn Karlsen er gammel nu”, synger de på den nye cd, og ja det er han, men mystikken og fantasien den har han endnu.

Se videoen her, hvor Anne Grethe Lindequist selv fortæller om Kaptajn Karlsen systemet.

hopombord-logo

Se alle produkterne her:

http://www.forlaget-aesop.dk/dk/produkter-94/

Scroll to Top