Info om Børnehaveklasseleder.dk

Børnehaveklasseleder.dk blev grundlagt i 2007 og gik online første gang d. 23. januar 2009.
Ideen bag Børnehaveklasseleder.dk er at give børnehaveklasseledere større mulighed for at dele erfaringer og viden med hinanden på en visuel, brugervenlig og nem måde.

Børnehaveklasseleder.dk skal ikke forveksles med det positive og flotte foreningsarbejde rundt om i landet.

Siden skal ses som et kreativt råderum og samlingssted for personale, forældre og andre med interesse i de danske børnehaveklasser og yngste klassetrin. Børnehaveklasseleder.dk skal bruges som inspirationsdatabase, hvor erfaringer, materialer og gode historier samles løbende.

Historien bag

I 2008 opstod ideen til et samlings sted på internettet. Jeg havde været på forskellige netværksmøder og kurser, og alle steder efterlyste lærere og børnehaveklasseledere i indskolingen det samme: mulighed for mere vidensdeling. Ideen til Børnehaveklasseleder.dk var grundlagt.

2 år tidligere i 2007 kunne man finde hele 9 forkølede sider når man søgte på ordret børnehaveklasseleder via Google – Der manglede større viden om skolestart online.

Hjemmesiden blev oprettet og det grundlæggende arbejde med opsætning og brugervenlighed begyndte.

Inge Åsted, som på dette tidspunkt var min kollega på Skansevejens skole i Fredericia, har en stor del af æren for inspirationen til siden. Inge har gennem 30 år startet børnehaveklasser op og givet hundredevis af elever deres første skolestart. Inge havde svært ved at sætte sig ind i IT verdenen. Hun fortalte ofte, at det var som at komme på skolebænken igen. En ny skolestart sagde hun – Derfor kom siden til at hedde:

Børnehaveklasseleder.dk – en ny skolestart!

Siden bygger på nytænkning, videreudvikling og inspiration til en sjovere skoledag for alle. Jeg tror på at hver elev har individuelle unikke styrke sider, interesser, og kompetencer. Gennem et stærkt klassefællesskab kan elevens talenter og evner styrkes og udfordres i skolens ofte krævende hverdag.

For mig er elevernes udvikling af det, at tage ansvar i fællesskabet, kombineret med børnehaveklasselederens dynamiske klasserumsledelse, svaret på en god skolestart

Der er sket meget siden 2009 og Børnehaveklasseleder.dk har hele tiden måtte tilpasses.
I dag kan man finde inspiration til undervisningen i børnehaveklassen. Downloade materialer og finde en voksende linksamling af spændende inspiration på nettet.

Siden har været 100% gratis fra 2009 til 2021

I 2021 blev Børnehaveklasseleder.dk opdateret med en ny produktside, hvor der kan købes og downloades materialer målrettet brug i børnehaveklassen.

Med tiden vil siden blive udvidet med flere og flere materialer til lave priser.

Bliv inspireret til at opdage nye spændende materialer og opgaver til undervisningen på nettet.

Klik ind på Facebooksiden og bliv en del af vores online vidensdeling – alle er velkommen.

Rigtig god fornøjelse

Børnehaveklasseleder og administrator

Martin Lindved

Scroll to Top