Faglig vurdering Form og figur

Form og figur er nytænkende på den måde at den forsøger at trække rim og remser ind i matematik undervisningen. Det lykkes meget godt, men spørgsmålet er om børnene kan finde ud af det og får noget matematisk ud af det og ikke kun sprogligt.

Langt de fleste vers rammer forfatteren plet med, men der er enkelte, som ikke fungerer godt nok.
Da bogen rummer rigtig mange gode elementer vil jeg dog stadig vælge at købe denne bog og bruge den som indgangsvinkel til matematikundervisningen i børnehaveklassen.

Jeg savner forslag og eksempler på, hvordan bogen skal bruges i undervisningen. Langt de fleste vil begynde at læse op af bogen, men det rummer bogen for mange rim og remser til at kunne fungere, plus illustrationerne fortjener, at komme op på overhead eller smartboard, så eleverne visuelt kan følge med.

Man kan med fordel bruge siderne som en slags samtaleark, hvor børnene kommer på banen med deres erfaringer omkring de forskellige symboler. Jeg vil bruge bogen i forbindelse med overhead billeder af symbolerne og vise, både symbolet , læse rimet op, høre hvad børnene siger og til sidst lege forskellige lege så eleverne også får symbolerne ind med kroppen.

køb bogen her

Spf-herning.dk

Scroll to Top