Børnestavning i det ydre rum

Drengen der rejste ud i universet…

Der var engang en dreng der ønskede at rejse ud i universet for at finde rumvæsner.

Han besluttede sig for at bygge et rumskib, men det var ikke så nemt og det tog ham derfor 23 år før det var færdigt.

Inden drengen begyndte hans rumrejse pakkede han frikadeller, pandekager og hans is som han vidste han ikke kunne rejse uden.

Rejsen var lang og selv om han kom til at dreje en tur rundt om solen og tilbage til jordens måne tre gange, lykkes det ham alligevel at nå ud i det yderste af universet og her mødte han rumvæsnerne! Over en million! Og de var alle forskellige…..

Vi har i dag lavet de rumvæsner drengen mødte i det yderste af universet.

Eleverne har tegnet deres eget rumvæsen, givet rumvæsnet et navn og fortalt hvilken planet rumvæsnet kom fra.

På de forskellige planeter taler rumvæsnerne også deres helt eget sprog og eleverne har skrevet deres eget navn med den skrift der findes på rumvæsnets planet –

rum

I denne aktivitet får eleverne brugt deres fantasi og kommer i gang med at skrive på en let og sjov måde.

Start med at fortælle historien til klassen og efterfølgende snakke om rumvæsner og hvad det er for nogle.

Opgaven for elever er at de hver især skal tegne deres bud på hvordan deres rumvæsen ser ud – for drengen mødte 1 million forskellige væsner og de kom alle sammen fra forskellige planeter og talte forskelligt.

Som du kan se på billedet har jeg printet en lille seddel ud og hængt den under hvert billede. På sedlen står navnet på rumvæsnet og navnet på den planet rumvæsnet kommer fra.

Jeg bad også eleverne om at skrive deres eget navn på tegningen, men ikke med Bogstaver som vi kender dem. De skulle skrive deres navn med deres planets alfabet og efterfølgende skrive deres navn med bogstaver fra jorden ved siden af så også de voksne kunne læse navnet.

f.eks. kunne der stå:   NKS—–=)?? Som står for Andreas

Dette skrives ikke på pc men med børnenes egen håndskrift.

Jeg vil ikke uddybe hvad denne lille sjove aktivitet er godt for, men den rummer rigtig meget læring både, socialt, motorisk, og fagligt – Rigtig god rejse ud i rummet, vi havde en fantastisk tur og den varede kun 2 lektioner J – kan selvfølgelig udvides til meget mere….

Scroll to Top
%d bloggers like this: