Albertes børnebøger

Alberte, nok bedst kendt som Luna fra bamse og kylling, har udgivet en ny serie børnebøger om Betty.
Bøgerne henvender sig til børn der er på vej i skole (4-6 år).

Udover de moderne illustrationer, hvor mor læser bøger på ipad og far henter Betty på en Christianiacykel, i en børnehave der slukker tørreskabet for at sparer på strømmen, jaså rummer de enkelte Historie dybde om børns følelser i netop 4-6 års alderen. Den enkelte bog er hurtig læst, men det er mere snakken efter historien der gør bøgerne unikke end det er selve historierne.
Alberte tager fat i et enkelt klart emne hver gang og det er guld værd for forældre der gerne vil høre mere om deres børns hverdag.

Børgerne virker til at henvende sig mest til pigerne men de drenge jeg har læst dem for, inkl. min egen søn, er enormt optaget af de enkelte historier som de kan relatere til fra deres daglig dag.

I børnehaveklassen kan Betty bøgerne være et super supplement til undervisningen, hvor billederne fra bogen, blæst op via en projektor, kan give lange og gode samtale om de enkelte emner.

Om Alberte bevidst har arbejdet med bøgerne på denne måde er svært at sige, men der er ingen tvivl om at bøgernes historier viser forfatterens kendskab til hverdagens børneliv ano 2014.

/Martin Lindved

20140128-092334.jpg

Scroll to Top