Affaldets vej

Genbrug er et super godt tema til børnehaveklassen. Et udtømmelidt emne hvor eleverne kan bygge robotter, huse, maskine, mystiske dyr og fantasere omkring fremtiden.

Billedkunst og natur/ teknik er to af de fag vi her kan arbejde mere i dybden med.

Jeg har her samlet en række af korte videoer der fortælle om hvad der sker med vores affald og hvordan vi bør sortere, også på skolerne.

Jeg starter altid med at stille spørgsmålet til eleverne: “Hvor mange af Jer tro at der har været ægte mennesker på månen, ikke ligesom i film og tegnefilm men kan det virkelig passe at der at været mennesker på månen….. Nej vel, at de fløj derop i en rumraket?! og landede deroppe med et flag og måske kørte rundt i en bil. Ræk hånden op, hvor mange tro der har været ÆGTE LEVENDE mennesker på MÅNEN?!”

Ca. halvdelen af eleverne tror ikke der har været mennesker på månen. – Efter vi har gennemgået emnet med genbrug fortæller jeg eleverne om månelandingen med billeder og video. Her fortæller jeg dem at de mennesker der rejser til månen er nogle af de bedste til at genbruge affald. Når deres booster raketter falder til jorden fyldes de op igen og genbruges til næste opstigning. Dette skærper elevernes opmærksomhed og giver dem et interessant emne at huske genbrug på.

Genbrug af dåser/ aluminium

Genbrug af plastic

Genbrug af metal

Genbrug af farligt affald / batterier

Genbrug af glas

Genbrug af organisk affald

Hvad gemmer affaldet?

Download genbrugsplakaten herunder

affald

genbrugsplakat klik her

Scroll to Top