Kiiddo – en praktisk, pædagogisk og personlig App

Når vi har downloadet appen Kiiddo første gang, mødes vi af et fint billede af pigen Monica, som har været en stor inspiration til selve spillet. Leg og læring høre sammen i børnehaven og her finder Kiiddo sin helt rette plads. Nem og overskuelig brugerflade med store udviklingsmuligheder. Sådan kan jeg bedst beskrive appen.

Vi har afprøvet læringsappen og du kan følge med i vejledningsvideoen for flere detaljer. I børnehaveklassen har vi stor fokus på bogstavskendskab og arbejder os imod den første læsning. En af Kiiddo´s helt store fordele er det første spil med staveord. Ikke så meget staveordrene alene, men i netop denne del af appen får vi som bruger lov til, at lave vores egne staveord.

Alene funktionen med selv at lave egne staveord gør denne app til en super invistering.

Det er det vi alle efterspørger. En simpel måde at ændre nogle små ting, så det passer til vores daglige undervisning. Jeg undre mig dog over denne geniale funktion ikke er integreret i de efterfølgende læringsspil som appen indeholder.

En anden funktion der gør denne app spændende i forhold til klasser eller større grupper af børn er funktionen der tillader at man opretter flere forskellige profiler. Desværre gemmer profilen ikke data omkring den enkelte brugers udvikling, men bare det at børnene i børnehaven føler de er en del af spillet, højner læringslysten og dermed oplevelsen og læringsudbyttet.

Kiiddo  findes i en gratis udgave og en pro udgave

Pris kr. 8,-

Appen får 3  stjerner pga. de virkelige gode udviklingsmuligheder i form af selv at kunne oprette læringsforløb i abc delen. Der er store muligheder for udbygning af netop denne funktion, som gør appen genial til undervisningen i børnehaveklassen. De læringsforløb der allerede ligger i appen fungere bedst i børnehaven, da de alt for hurtigt bliver monotone for eleverne. Når det er sagt kan jeg ikke fremhæve funktionen nok, med selv at indlægge staveord. Det er intet mindre end simpelt og genialt!

Hvis Kiiddo får redigeringsfunktionen indbygget i alle spillene i appen, samt bliver udbygget med en videofunktion og indsamler data under hver profil, så vil jeg ikke tøve med at uddele både 4 og 5 stjerner.

Læs mere på hjemmesiden Kiiddo.com

Hent appen her

Se hele vejledningen her og kom godt fra start

Vores vurdering på

BHKL water mark

De forskellige apps får en samlet vurdering ud fra følgende 6 kriterier

  • Understøtter de 21. århundreds læringskompetencer
  • Understøtter de forenklede fællesmål, herunder lærermålstyret undervisning
  • Understøtter leg, bevægelse, fantasi og dermed generel indlæring og lyst til læring
  • Udnytter digitale muligheder innovativt og intuitivt for brugeren
  • Kan bruges af både eleverne og læreren
  • Generelt et fagligt stærkt læringsværktøj for elever og lærere

god

Se mere om grundlaget for vores vurdering af de enkelte apps her.

Scroll to Top